Kupák-tornák 2022/2023 U11
  • qxif-caret-down Champions Trophy Selejtezőtorna U12 2023.04.08

    CHAMPIONS TROPHY JELENTÉS

    A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia 4-es Honvéd utcai komplexuma adott otthont a Champions Trophy nemzetközi gyermeklabdarúgó-torna selejtezőjének április 8-án. Az U11-es korosztály versengésén 16 csapat képviseltette magát. A házigazda Békéscsaba Labdarúgó Akadémia és a Békéscsaba UFC KK Válogatott mellett, a DEAC, Az Újbuda, a Várda LA, a Kelen SC, a Szentlőrinc SE, az Ikarus BSE, a Gyulasport NKft., a Gödi SE, az UTA Arad, az FK Csíkszereda, az ETO FC Győr, a Hódmezővásárhelyi FC és a CFR Cluj „Vörös” és ”Fehér”együttese lépett pályára.

    A csapatok négy csoportban kezdték meg a küzdelmeket, a mérkőzések a négy füves pályán kijelölt nyolc keresztpályán bonyolították le. A csoportmérkőzések után kialakult az ezüst- illetve az aranyág, a helyosztók után pedig következett a bronzmérkőzés és a döntő találkozó. A harmadik helyért folyó mérkőzésen az UTA Arad és az Ikarus BSE nézett szembe egymással, az izgalmas mérkőzésen végül a budapesti gárda akaszthatta nyakába a bronzérmet. A mindent eldöntő találkozón a CFR Cluj „Vörös” és a Várda Labdarúgó Akadémia találkozott egymással. A futball minden szépségét felvonultató döntőt végül a CFR Cluj „Vörös” együttese nyerte, így magasba emelhette a selejtező-torna trófeáját. A szervezők a csapatok mellett az egyéni legjobbakat is díjazták, a torna legjobb kapusának a kisvárdai Éles Noelt választották, a gólkirályi címen Talpas Mário (UTA Arad) és Rácz Botond (BLA), a legjobb mezőnyjátékos címet Muresan Alexandru érdemelte ki teljesítményével, a legjobb hazai játékosnak járó elismerést pedig Belanka Botond és Varga Zsombor vehette át.

    Szekeres Lajos, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője örömét fejezte ki a torna színvonalát illetően, hiszen meglátása szerint nívós mezőny gyűlt össze a 4-es Honvéd utcai komplexumban. – A gyerekek láthatóan jól érezték magukat nálunk, az összes csapat kitett magáért. Számunkra nagyon fontos, hogy a korosztályos játékosok élményekkel gazdagodva mentek haza, hiszen a tornán elsősorban a játék volt a főszerepben. Nem titkolt szándékunk, hogy több ehhez hasonló rendezvényt szeretnénk az akadémia utánpótlás centrumában szervezni. Az ehhez hasonló nívós tornák rendkívül fontosak, hiszen mérkőzések közben fejlesztik a korosztályos játékosok egyéni képességeit és segít kibontakoztatni a tehetségüket – tette hozzá. A szakember kiemelte, a torna színvonalas lebonyolításához az Akadémia minden munkatársa hozzátette a maga részét, a rendkívül jól előkészített pályáktól kezdve, a lebonyolításban szerepet vállaló szakembereken és utánpótlás játékosokon át a főszervezőkig. A házigazda Békéscsaba Labdarúgó Akadémia együttese az ezüstág „döntőjében” volt érdekelt, a lila-fehér gárda a Gyulasport NKft. ellen biztosította be az első helyet, így a torna kilencedik helyén fejezete be a küzdelmeket. Vass Lóránt, a BLA csapatának edzője elmondta, együttesének egy nívós tornán sikerült megmutatnia erejét, így elégedett együttesével.  – Örülök neki, hogy egy ilyen színvonalas tornát sikerült megrendezni. Nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki részt vett benne. Kicsit sajnálom, hogy az első két meccsen nem sikerült a jó játékunkat eredményben is megmutatni. Jó lett volna az aranyágon játszani, de így is maximálisan elégedett vagyok a gyerekekkel, megmutatták ismét, hogy rengeteget fejlődtek. Jól működtek a labdakihozatalok, harcosak voltunk és rengeteg helyzetet alakítottunk ki, ami nagyon biztató a jövőre nézve – értékelt.